Strefa Drób

Handel zagraniczny produktami drobiowymi w 2018 r.

Dorota Pasińska

 

Mimo niektórych problemów dotykających branżę drobiarską, dane statyczne za 2018 r. wskazują, że sektor ten nadal rozwija się dynamicznie. O rozwoju branży świadczy chociażby rekordowo wysoki eksport produktów drobiowych, ponadto pozytywną przesłankę stanowi wzrost produkcji drobiu, który zanotowano w 2018 r. W ubiegłym roku największe zwiększenie produkcji, spośród najpopularniejszych gatunków mięsa, ponownie wystąpiło w drobiarstwie. Nadal najczęściej spożywanymi gatunkami mięsa są wieprzowina i drób, a spożycie wołowiny jest relatywnie niskie.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.