Strefa Drób

Warunki przechowywania jaj

Małgorzata Stopyra¹, Justyna Batkowska ², Kamil Drabik ²
1) Sekcja Hodowli Drobiu Studenckiego Koła Naukowego Biologów i Hodowców Zwierząt
2) Instytut Biologicznych Podstaw Produkcji Zwierzęcej, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

Wszystkie surowce czy produkty spożywcze, dostępne na rynku, mają swoją datę ważności, zaś wraz z upływem czasu obniża się ich jakość oraz przydatność do spożycia. W wyniku działania warunków środowiskowych i przemian wewnętrznych następuje proces starzenia, przy czym jego dynamika jest zależna od siły wspomnianych czynników.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.