Strefa Drób

Produkcja jaj na świecie

Tomasz Rokicki; SGGW w Warszawie

 

W artykule przedstawiono ocenę produkcji jaj na świecie oraz występujące w tym aspekcie zmiany. Kolejno ukazano udział jaj kurzych w produkcji globalnej jaj, dynamikę zmian wolumenu produkcji dla jaj kurzych, strukturę produkcji z podziałem na regiony świata oraz stopień jej koncentracji. Podobne zestawienia dokonano w przypadku produkcji jaj innych niż kurze. Ukazano również zależności występujące w handlu jajami i ich przetworami. Rezultaty badań pozwalają stwierdzić, że występowała duża stabilizacja na rynku jaj na świecie, a zmiany były bardzo powolne.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.