Strefa Drób

Strategie żywienia drobiu, a zrównoważony chów

Oliwia Duszyńska-Stolarska; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy

 

Aktualne wyzwania stojące przed hodowcami zwierząt są istotnie powiązane, z koniecznością realizacji chowu uwzględniającego zasady zrównoważonego rozwoju. Nowoczesny model oparty na trzech podstawowych filarach: społecznym, ekologicznym i ekonomicznym stanowi ogromne wyzwanie dla hodowców. Niewątpliwie wzrastająca świadomość społeczeństwa w zakresie ochrony środowiska oraz racjonalnego wykorzystywania jego zasobów wzmaga rozwój sektorów zrównoważonego rozwoju. W trend ten doskonale wpisuje się chów ekstensywny.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.