Strefa Trzoda

Strawność surowców paszowych możliwości poprawy

Anita Zaworska, Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu


Zadaniem racjonalnego żywienia zwierząt jest uzyskanie maksymalnego wyniku produkcyjnego. Efektywna produkcja zwierząt powinna być oparta na wykorzystaniu wysokowartościowego materiału genetycznego, który wymaga dostarczenia składników pokarmowych zgodnie z normami żywienia. Składniki pokarmowe wykorzystane przez zwierzę stanowią tę część paszy, która faktycznie została strawiona i wykorzystana na potrzeby bytowe i produkcyjne w organizmie zwierzęcia.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.