Strefa Trzoda

Wpływ ziół na funkcje trawienne i metabolizm zwierząt

Rodian Pawłowski; Katedra Hodowli Trzody Chlewnej UWM Olsztyn


Zioła, jako składniki diety znane są już od dawna. Pierwsze wzmianki o ich stosowaniu można znaleźć w tradycji starożytnej, w biblii i mitologii. Wykorzystywane były one nie tylko ze względu na specyficzne walory smakowo-zapachowe, ale także, jako preparaty o działaniu terapeutycznym, czasem nawet, jako trucizny. Dzięki swym właściwościom oraz łatwej dostępności znajdowały swe zastosowanie zarówno w żywieniu, jak i medycynie ludzi oraz zwierząt.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.