Strefa Trzoda

Jak poprawić cechy tuszy i jakości mięsa?

Tłumaczenie i adaptacja:
Katarzyna Sartowska-Żygowska; Regionalny Specjalista ds. Naukowych Delacon Polska Sp. z o.o.

Na podstawie:
Improving meat quality and carcass characteristics
by Ester Vinyeta and Kostas Syriopoulos; Pig Progress vol 33 No. 7, 2017


Wysoki procent mięsa chudego w tuszy jest ceniony najbardziej, zwłaszcza na rynkach europejskich. Niemniej jednak wzrost produkcji mięsa, mający miejsce w ostatnich dziesięcioleciach, był realizowany głównie dzięki poprawie wykorzystania paszy i mięsności tuszy. Czy można przy tym poprawić jakość mięsa?

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.