Strefa Trzoda

Innowacyjne metody zagospodarowania gnojownicy - biogazownie rolnicze

Przemysław Marek; Instytut Technologiczno-Przyrodniczy, Oddział w Poznaniu


Intensywny chów trzody chlewnej przyczynił się do obniżenia jednostkowych kosztów produkcji, ujednolicenia standardów procesu wytwarzania oraz zwiększenia jakości produktu finalnego. Dzisiejsza produkcja zwierzęca oparta jest o cały szereg przepisów regulujących proces chowu, co zapewnia bezpieczeństwo dla konsumentów oraz ochronę środowiska naturalnego. Problemem hodowli zwierząt prowadzonej na skalę przemysłową są produkty uboczne, w tym odchody zwierzęce.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.