

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 5-6/2023
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Zabieg fermentacji jako metoda poprawy strawności materiałów paszowych i efektywności żywienia świń
Eugeniusz R. Grela - Co nowego na rynku lokalnego białka paszowego i na co wskazują wyniki testów terenowych z wykorzystaniem krajowego surowca?
Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Anna Buzek - Axtra® PHY GOLD
Teraz najlepsze w doskonalszej odsłonie
Katarzyna Markowska - Rośliny bobowate w żywieniu świń
Marcin Sońta, Anna Zalewska, Miranda Sońta - FWZ – Fermentowany Wyciąg z Ziół firmy Multikraft z Austrii, część I
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - ŹGranice płodności loch – oczekiwania a rzeczywistość
Marek Babicz, Jan Wojciechowski - Blok mineralno-witaminowy dla trzody Agrofeed – Wima
- Proste sposoby na zarządzenie w pierwszych godzinach po oproszeniu
Natalia Slipets - Stres cieplny u loch – skutki i zapobieganie
Dorota Bugnacka - Sytuacja na rynku trzody chlewnej w Europie
Marek Wróbel - Kontrola kału lochy
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Agresywność świń i jej zapobieganie
Marek Wróbel - Polska dołącza do EFSA w ogólnoeuropejskiej kampanii na rzecz powstrzymania afrykańskiego pomoru świń
Aktualności branżowe:*
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
- Produkcja mięsa wieprzowego w UE
- Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Handel mięsem wieprzowym w 2022 r.
- Handel żywymi świniami w 2022 r.
- Ceny materiałów paszowych
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
15 zł
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł
85 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!