Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 7-8/2023

okl HT 2023 7 8

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ

Numer: 7-8/2023

ISSN 1425-9648

Artykuły:

  • Jakość mięsa zaczyna się na fermie – dobrostan i żywienie zwierząt a oczekiwania konsumenta
    Anita Zaworska-Zakrzewska, Dagmara Łodyga, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  • Blok mineralno-witaminowy dla trzody Agrofeed – Wima
  • Koszt paszy to nie tylko jej cena!
    Natalia Slipets
  • Efektywność żywienia świń rasy puławskiej paszami bez udziału GMO
    Eugeniusz R. Grela, Zbigniew Bajda, Ewa Gałązka
  • FWZ cz. II
    czyli możliwości fermentowanego wyciągu z ziół
    Dominika Siuda, Dariusz Witczak
  • Postępowanie podczas i po ciężkim porodzie u lochy
    Dominika Siuda, Dariusz Witczak
  • Poród lochy w warunkach obniżonego dobrostanu – cz. I
    Dorota Bugnacka
  • Stres cieplny a produkcyjność
    Regulacja temperatury ciała u świń
    Marek Babicz, Kinga Kropiwiec-Domańska
  • Alternatywne metody dla kastracji chirurgicznej knurków
    Anna Zalewska, Marcin Sońta, Patrycja Ciborowska
  • Znaczenie immunoglobulin siary dla zdrowia prosiąt
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło

Aktualności branżowe:*

  • Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
  • Produkcja mięsa wieprzowego w UE
  • Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
  • Ceny trzody chlewnej w krajach UE
  • Ceny materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Producenci pasz dla trzody chlewnej
  • Wyposażanie Chlewni

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.