Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 9-10/2023

okl HT 2023 9-10

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ

Numer: 9-10/2023

ISSN 1425-9648

Artykuły:

  • Potencjał surowców rzepakowych
    Klaudia Ciołek, Anita Zaworska-Zakrzewska
  • Aminokwasy wspomagają zdrowie jelit i wydajność prosiąt żywionych paszami o niskiej zawartości białka surowego
    Bart Matton
  • Stymulacja naturalnych mechanizmów obronnych szansą na ograniczenie stosowania antybiotyków w chowie i hodowli świń
    Małgorzata Pomorska-Mól
  • Kluczowe czynniki udanej inseminacji
    Natalia Slipets
  • Poród lochy w warunkach obniżonego dobrostanu – cz. II
    Dorota Bugnacka
  • Owrzodzenia żołądka – przyczyną jest pasza, ale nie tylko
    Marek Wróbel, Katarzyna Markowska
  • Grypa świń – znaczenie w środowisku
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • JagriKomp Polska wygrywa 4 przetargi na wykonanie biogazowni rolniczych
  • Europejski rynek trzody chlewnej
    Marek Wróbel, Katarzyna Markowska

Aktualności branżowe:*

  • Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
  • Produkcja mięsa wieprzowego w UE
  • Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
  • Ceny trzody chlewnej w krajach UE
  • Ceny materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Producenci pasz dla trzody chlewnej
  • Wyposażanie Chlewni

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
15 zł
Kup prenumeratę
85 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.