

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 3-4/2024
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych – kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości
Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek - Rodzime źródła białka sojowego dostępne na krajowym rynku
Mariusz Soszka - Ostropest plamisty jako przykład wykorzystania ziół w żywieniu świń
Marek Babicz, Magdalena Moczulska, Kinga Kropiwiec-Domańska - L-arginina jako dodatek do diet tuczników
Marcin Sońta, Anna Zalewska, Miranda Sońta - Najważniejsze przyczyny braku skuteczności szczepień u świń
Małgorzata Pomorska-Mól, Agata Augustyniak - Jak powstaje oporność bakterii na antybiotyki? Czy można jej zapobiegać?
Arkadiusz Dors - Padnięcia świń po odsadzeniu
Arkadiusz Dors - W kierunku zrównoważenia – przykłady działań na fermach świń
Jerzy Mirosław Kupiec - Alternatywne rozwiązania kojców porodowych uwzględniające potrzeby behawioralne loch i prosiąt
Jacek Nowicki - Projekt mEATquality – dobrostan trzody a jakość wieprzowiny
Ewa Sell-Kubiak, Weronika Goździejewska, Dagmara Łodyga - Modyfikowanie zawartości i profilu kwasów tłuszczowych i jakości mięsa wieprzowego poprzez modulacje składu komponentów paszowych
Anita Zaworska-Zakrzewska, Dagmara Łodyga, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
Aktualności branżowe:*
- Produkcja mięsa wieprzowego w UE
- Tygodniowe ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Handel mięsem wieprzowym w Polsce w 2023 r.
- Handel żywymi świniami w Polsce w 2023 r.
- Handel mięsem wieprzowym w poszczególnych krajach
- Handel żywymi świniami w poszczególnych krajach
- Ceny materiałów paszowych
- Handel zbożami
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
18 zł
18 zł
Kup prenumeratę
100 zł
100 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!