
Archiwum

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 9-10/2024
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Pasze rzepakowe jako cenne źródło składników pokarmowych w diecie tuczników
Anita Zaworska-Zakrzewska - Światowy rynek zboża w cieniu suszy i geopolityki
Vladislav Vorotnikov - Najnowsze ustalenia dotyczące energii netto śruty sojowej
Keith D. Haydon - Jak świeże zboże wpływa na zdrowie trzody?
Domininka Siuda, Dariusz Witczak - Fitobiotyki – ich formy, właściwości oraz skuteczność oddziaływania na produkcyjność prosiąt oraz warchlaków
Anita Zaworska-Zakrzewska - Śmiertelność w sektorze prosiąt – problem głodnych prosiąt
Natalia Slipets - Loszki mieszańcowe lini DanBred
Marcin Sońta, Miranda Sońta, Anna Zalewska - Zagęszczenie obsady – czy może mieć wpływ na jakość wieprzowiny?
Ewa Sell-Kubiak, Weronika Goździejewska, Agnieszka Ludwiczak - Ochrona zdrowia świń – cz. II
Czy można żyć bez antybiotyków?
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Koronawirusy świń – cz. II
Koronawirusy przewodu pokarmowego
Małgorzata Pomorska-Mól - Gronkowce jako przyczyny problemów w stadach świń
Arkadiusz Dors - Manipulowanie dietą w celu kontrolowania emisji gazów z produkcji trzody chlewnej
Anna Wilkanowska
Aktualności branżowe:*
- Produkcja mięsa wieprzowego w krajach UE
- Tygodniowe ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem i żywymi świniami
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
18 zł
18 zł
Kup prenumeratę
100 zł
100 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!