

HODOWCA
TRZODY CHLEWNEJ
Numer: 3-4/2025
ISSN 1425-9648
Artykuły:
- Pogłowie świń w Polsce w 2024 rokuPrzeczytaj cały
Jakub Borkowski - Wpływ standaryzowanego ekstraktu z Melissa officinalis oraz wybranych kwasów fenolowych na aktywność motoryczną okrężnicy świni
Martyna Posłuszny - Substancje bioaktywne występujące w owadach jako potencjalne stymulatory wzrostu w żywieniu świń – cz. 1
Zofia Klinger, Anita Zaworska-Zakrzewska, Damian Józefiak - Dlaczego potrzebujemy innowacji na fermach świńPrzeczytaj cały
Natalia Slipets - Jak dużą rolę odgrywa wyposażenie kojca w śmiertelności prosiąt?
Alexander Shulyakovski - Pryszczyca – czy to kolejne zmartwienie hodowców trzody chlewnej w Polsce?
Dominika Siuda, Dariusz Witczak - Bezpieczeństwo biologiczne w chowie świń
Jakub Borkowski - Polscy konsumenci a wybór mięsa od zwierząt utrzymanych w wyższym dobrostanie
Ewa Sell-Kubiak, Gabriela Cieleń, Dominika Kroplewska - Pozyskanie mięsa na użytek własny, czyli tzw. „ubój gospodarczy”
Jakub Borkowski - Dochodzenie epizootyczne w praktyce hodowcy
Przemysław Gogojewicz - Identyfikacja genetyczna oraz określenie płci u świniowatych
Anna Koseniuk, Małgorzata Natonek-Wiśniewska - Rosyjskie rolnictwo pod presją wojny i sankcjiPrzeczytaj cały
Jan Skarytowski
Aktualności branżowe:*
- Produkcja mięsa wieprzowego w krajach UE
- Ceny trzody chlewnej w krajach UE
- Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem i żywymi zwierzętami
- Tygodniowe ceny skupu trzody chlewnej w Polsce
- Handel mięsem wieprzowym w Polsce w 2024 roku
- Handel mięsem wieprzowym w poszcz. krajach w 2024 roku
- Handel żywymi świniami w Polsce w 2024 roku
- Handel żywymi świniami w poszcz. krajach w 2024 roku
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
25 zł
25 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Branżowy Trzoda Chlewna
GRATIS!