Strefa Trzoda

Kwasy tłuszczowe o łańcuchach średniej długości pomagają maciorom osiągnąć swój potencjał genetyczny

Wouter Naeyaert - Product Manager, Nuscience, Gent, Belgiawouter.naeyaert@nusciencegroup.com

Dawid Kołacz - Sales Manager Poland dawid.kolacz@nusciencegroup.com

Rok po roku potencjał genetyczny macior wzrasta. Mioty składające się z 20 prosiąt nie są już wyjątkiem. Koncentracja na dużych miotach ma za zadanie kłaść ogromny nacisk na maciory. Aby czerpać korzyści z potencjału genetycznego, kwestie takie jak produkcja mleka, upadki przed odsadzeniem oraz masa ciała po odstawieniu prosiąt zasługują na najwyższą uwagę. Zapewnienie dobrego stanu zdrowia macior jest zatem niezbędnym czynnikiem do rozwiązania tych problemów.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.