Strefa Indyk

Prawidłowe żywienie poprawia wyniki całego cyklu produkcyjnego indyków

4039Lek. wet. Paco Fernandez López-Brea; Kierownik ds. rozwoju biznesu w sektorze hodowli drobiu – International, Zinpro Corporation
Dr Leonardo Linares; Specjalista z zakresu żywienia drobiu – Global Technical Services, Zinpro Corporation

 

Jakość piskląt ma zasadnicze znaczenie, a początkowa faza produkcji stanowi spore wyzwanie dla wielu producentów indyków. Na tym etapie, pisklęta intensywnie zwiększają swoją masę ciała, są narażone na oddziaływanie środowiskowych czynników stresogennych, a ich układ immunologiczny musi sobie radzić z wyzwaniami, które stanowią zagrożenie dla ich zdrowia i dobrostanu. Jeśli dojdzie do nasilenia oddziaływania tych czynników w początkowym okresie chowu, cały proces produkcyjny staje się problematyczny i dochodzi do upadków jeszcze przed osiągnięciem ubojowej masy ciała.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.