

INDYK POLSKI
Wydanie letnie: 2/2023 (83)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Jubileusz Firmy Gerczak: ćwierć wieku minęło jak jeden dzień…
- Axtra® PHY GOLD
Teraz najlepsze w doskonalszej odsłonie
Katarzyna Markowska - Rośliny aromatyczne i ich ekstrakty w żywieniu drobiu
- Produkcja indyków za 5 miesięcy 2023 – to będzie trudny rok
Marian Biegański - Wywiad z prezesem firmy Branko Nitra a.s. Markiem Horváthem
Katarzyna Markowska - Przygotowanie wentylacji tunelowej do sezonu
- Prawidłowe zarządzanie żywieniem poprawia wytrzymałość indyków na stres cieplny
Dr Paco Fernandez López-Brea - Pomóż indykom przetrwać letnie upały
Agnieszka Wilczek-Jagiełło, Andrzej Puchalski - Wpływ mykotoksyn na zdrowotność indyków
Iwona Stolarska - Zależności pomiędzy dobrostanem indyczek i indorów na fermach towarowych w wieku 11 tygodni, a przyczynami ich brakowania
Joanna Marchewka - Problemy zdrowotne w stadach drobiu na tle zakażeń adenowirusami
Agnieszka Łoś, Andrzej Koncicki - Dlaczego tak trudno jest walczyć z mykoplazmozą indyków?
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Akceptowalność produktów indyczych wzbogacanych różnym źródłem białka
- Wpływ pośmiertnych skurczy u indyków na jakość mięsa
- Jak właściwie rozliczać czas pracy w branży drobiarskiej?
Monika Białas - Czy producentom drobiu grożą jeszcze większe podatki? Zmiana klasyfikacji gruntów rolnych
Monika Białas, Joanna Dargiewicz-Paczkowska
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt indyczych
- Handel pisklętami indyczymi
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2019-2023
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
20 zł
20 zł
Kup prenumeratę
80 zł
80 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!