INDYK POLSKI
Wydanie letnie: 1/2024 (86)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego – źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
Anna Weiner, Krzysztof Kwiatek - Rodzime źródła białka sojowego – czy możemy patrzeć w przyszłość z optymizmem?
Anna Suda, Dorota Świderska, Mariusz Korczyński, Mariusz Grzędzicki, Maciej Zglenicki - Produkcja indyków w Polsce w 2023 roku
Marian Biegański - Najważniejsze problemy zdrowotne indyków, a brak dostępu do skutecznych i efektywnych środków leczniczych
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - O kokcydiozie i histomonozie indyków mówiono na tegorocznej Eimerianie!
Barbara Szczepankiewicz - Holistyczne strategie kontroli Salmonelli
Anna Wilkanowska - Martwica tkanki kostnej – próby ograniczania kulawizn w stadach
- Peroza u indycząt rzeźnych
Iwona Stolarska - Jak powstaje oporność bakterii na antybiotyki? Czy można jej zapobiegać?
Arkadiusz Dors - Bakteria Salmonella zrozumieć zagrożeniePrzeczytaj cały
- Badania nad wpływem wody natlenionej na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
Aleksandra Drażbo, Krzysztof Kozłowski - Popularność mięsa indyczego w różnych krajach
Bartosz Korytkowski - Dziesiąta jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Rolniczych
Polagra Premiery
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt indyczych
- Handel pisklętami indyczymi
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2020-2023
Ponadto w numerze:*
- Ptasia grypa
Występowanie ognisk u drobiu w Polsce - Konferencja naukowa
Hodowla owadów na cele paszowe i żywieniowe - Bezpłatne ogłoszenia drobne
- MAPA Wykaz wylęgarni i dystrybutorów piskląt indyczych w Polsce
- MAPA Wyposażanie ferm drobiarskich
- MAPA Producenci pasz dla indyków
- MAPA Wykaz ubojni żywca indyczego w Polsce
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
30 zł
30 zł
Kup prenumeratę
120 zł
120 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!