
W numerze:
- Skład dawki pokarmowej bydła a występowanie biologicznie aktywnych składników w mleku Józef Krzyżewski
- Selen ważny składnik diety Halina Skórko-Sajko
- Strategia wykorzystania dodatków paszowych w żywieniu wysokowydajnych krów Józef Krzyżewski
- Optymalny zbiór zielonek na kiszonkę Ewa Januś
- Skala a efektywność ekonomiczna produkcji mleka Anna Borecka
- Czy można obniżyć temperaturę w oborze w czasie dni bezwietrznych? Wojciech Krawczyk
- Broń chemiczna do walki z muchami Robert Szulc
- Krycie naturalne w nowoczesnym chowie bydła Paweł Bieliński
- Poród u krowy użytkowanej mlecznie Karol Kotowski
- Czynniki genetyczne i środowiskowe, wpływające na skład białek mleka Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
- Systemy schładzania mleka Robert Szulc
- VII Ogólnopolska Wystawa bydła hodowlanego, 12-13 maja 2012 r., Sielinko Katarzyna Markowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ