W numerze:
- Optymalny termin pierwszego zbioru Romuald Dembek
- Zasady kośnego użytkowania łąk Stefan Grzegorczyk
- Jakość pasz objętościowych z pastwiska w wypasie bydła wysokowydajnego Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- Pastwiskowe żywienie krów mlecznych Wojciech Neja
- Jak zebrać wysokiej jakości siano? Marek Gaworski, Michał Boćkowski
- „Małe” ma duże znaczenie Małgorzata Horecka
- Technologia PRO - kiedy więcej znaczy mniej Silotite
- Choroby nadal stanowią duży problem w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
- Odchów cieląt ras mięsnych Maciej Adamski
- Dojrzałość rozpłodowa bydła ras mięsnych Maciej Adamski, Katarzyna Wojtysiak
- Współczesne kierunki doskonalenia bydła mlecznego w Polsce Piotr Wójcik
- Wczesne inseminacje jałówek Krzysztof Bilik
- Biegunki u cieląt, zagadnienia żywieniowe Część 1. Czynniki żywieniowe przyczyniające się do rozwoju biegunek Adam Mirowski
- Dodatki fitogeniczne wpływ na efektywność produkcji mleka Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
- Selen w dietach bydła Józef Krzyżewski
- Gzy bydlęce - problem, który powraca wiosną i latem Andrzej Bochniak i współpracownicy
- Mykoplazmozy bydła Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ