HODOWCA DROBIU
Numer: 7/2024
ISSN 1425-963X
Artykuły:
- Łagodzenie skutków stresu cieplnego u drobiu - aktualne metody i mechanizmy działania
Anna Wilkanowska - Inne niż chemiczne metody zwalczania ptaszyńca kurzegoPrzeczytaj cały
Sara Dzik - Trendy w leczeniu i profilaktyce kokcydiozy
Barbara Szczepankiewicz, Kamila Bobrek, Andrzej Gaweł - Campylobacter w żywności pochodzenia zwierzęcego, czyli bakteria powodująca zatrucia u ludzi
Katarzyna Gorzkiewicz - Zaburzenia kardiologiczne u drobiu
Ewa Blicharz, Gabriela Denis, Kamil Drabik - Czy kurczak jest podobny do strusia (genetycznie)?
Magdalena Solka - Skuteczny system zarządzania jakością w produkcji mięsa drobiowego
Sara Dzik - Bisfenol A (BPA) zagrożeniem w opakowalnictwie żywności
Sara Dzik - Choroby wirusowe kaczek
Bartosz Korytkowski - Pokrój kur
Przykłady dziedziczenia cech u ptaków domowychPrzeczytaj cały
Małgorzata Gugołek
Aktualności branżowe:*
- Rynki globalne, 27 tydzień 2024
- Wielkość krajowych wylęgów piskląt
- Ceny skupu drobiu rzeźnego
- Ceny skupu i sprzedaży jaj
- Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE
- Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE
- Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
- Trendy w drobiarstwie
- Branżowe Targi Hodowli Drobiu i Produkcji Jaj Poultry Tech
- Książka: Drobiarstwo niekonwencjonalnie, wydanie III
- XXXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA
- MAPA Drób wodny gęsi i kaczki
- MAPA Pisklęta, produkcja, odchów, dystrybucja
- MAPA Producenci pasz dla drobiu
- MAPA Wyposażanie ferm drobiarskich
- NOWOŚĆKarty Ras KurKup
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
14 zł
14 zł
Kup prenumeratę
160 zł
160 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!