Strefa Bydło

Hodowca Bydła 5/2024

okl HB 2024 04

HODOWCA BYDŁA

Numer: 5/2024

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Wpływ terminu zbioru runi łąkowej i warunków pogodowych na zawartość składników pokarmowych w zielonej masie
    Barbara Wróbel
  • Jak uzyskać kiszonki bardzo dobrej jakości z porostu użytków zielonych – cz. II
    Józef Krzyżewski
  • Pod kukurydzę tylko najefektywniejsze nawozy z naturyPrzeczytaj cały
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Kiszonki z traw – dobra pasza dla krówPrzeczytaj cały
    Ryszard Kujawiak
  • Jak możemy zaradzić na stres suszy w uprawie kukurydzy?Przeczytaj cały
    Sebastian Wojtkowiak
  • Jakie pasze stałe wybrać dla cieląt?
    Józef Krzyżewski
  • Kulawizna u bydła mlecznego (Choroba Mortellaro)Przeczytaj cały
    Edouard de Caffarelli, Anne Relun, Patryk Kamiński
  • Stres temperaturowy u bydła
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Skuteczność pierwszej inseminacji u krów holsztyńsko-fryzyjskich
    Kamil Siatka
  • Metody seksowania nasienia – rzeczywistość czy fantazja?
    Alicja Kowalczyk
  • Czynniki genetyczne wpływające na jakość mleka
    Bartosz Szymik
  • Metody biometryczne jako narzędzie do poprawy wartości hodowlanej i użytkowej bydła
    Piotr Wójcik
  • Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych
    Agata Karpowicz
  • BLAD, CVM, DUMP i CD czyli jak oswoić choroby genetyczne bydła?
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Absolwenci WHiBZ w świecie innowacji i zrównoważonego rozwoju
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Co z tą długowiecznością krów?
    Jerzy Ziółkowski
  • Odchów cieląt mięsnych
    Ewa Januś, Piotr Stanek

Aktualności branżowe:*

  • Ceny skupu mleka i sprzedaży produktów mleczarskich
  • Ceny skupu bydła rzeźnego w Polsce
  • Ceny mleka w krajach UE
  • Ceny skupu młodego bydła rzeźnego w krajach UE
  • Handel mięsem wołowym w 2023 r.
  • Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • NOWOŚĆ Hodowla polskiego bydła czerwonego w Polsce
  • MAPA Zestawienie firm zajmujących się skupem i ubojem bydła
  • Studia UWM: Produkcja pasz przemysłowych i doradztwo żywieniowe

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
14 zł
Kup prenumeratę
150 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.