Strefa Bydło

Hodowca Bydła 5/2022

HB 5 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rynek mleka – ceny UE, Rynek mleka – ceny PL, Rynek mięsa – ceny PL, Rynek mięsa – handel UE, Rynek materiałów paszowych

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Nawożenie dolistne na użytkach zielonych Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  2. Kiszonki – rodzaje, skład chemiczny, składniki pokarmowe, możliwości produkcyjne, technologia Martyna Wilk
  3. Niechemiczne metody walki z chorobami kukurydzy Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska - cały artykuł
  4. Omacnica prosowianka i inne szkodniki kukurydzy Hubert Waligóra
  5. Rola uszlachetniania pasz dla bydła Oskar Skórnicki
  6. Nowoczesne preparaty mlekozastępcze Mariusz Bogucki
  7. Rola wielonienasyconych kwasów tłuszczowych we wspomaganiu płodności krów Kacper Libera
  8. Czynniki wpływające na skład i jakość mleka Sebastian Wlaźlak, Iwona Zaremba
  9. Aktywność przeżuwania, cz. I Kamil Siatka
  10. Genotypowanie jałówek – najlepszy wybór samic do hodowli Edyta Wojtas-Turalska
  11. Wpływ Strategii F2F/BDV na produkcję rolną – prognozowane skutki na podstawie wybranych scenariuszy Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  12. Rynek wołowiny w Polsce Piotr Stanek, Paweł Żółkiewski

 

Materiał hodowlany*
Skup i ubój bydła*
Byki, jałówki, krowy - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz Katalog Firm Paszowych. Raz w roku prezent Kalendarz trójdzielny - 115.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.