
W numerze:
- Stabilny żwacz to lepsze wykorzystanie paszy i wyższa produkcja mleka Józef Krzyżewski
- Wpływ żywienia i zdrowia cieląt na przyszłą wydajność mleczną Paweł Górka
- Zaburzenia oddechowe u nowonarodzonych cieląt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Groźny ochwat Paweł Stefański
- Odchów cieląt z przeznaczeniem na opas Maciej Adamski, Edyta Wojtas
- Oświetlenie w oborze niezwykle ważne Robert Szulc
- Z dobrej kukurydzy – dobra kiszonka Zbigniew Podkówka
- BASF jedną z pięćdziesięciu najbardziej innowacyjnych spółek na świecie BASF
- Samojezdny wóz paszowy to jedna z kluczowych technologii w zwiększaniu konkurencyjności BSL Strautmann
- Dobrze przygotować pole pod siew kukurydzy Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
- Wybór odmian kukurydzy na kiszonkę w zależności od warunków glebowych i klimatycznych Anna Weber, Hubert Waligóra
- Wykorzystanie biomasy z użytków zielonych do produkcji mleka Dariusz S. Minakowski
- Intensywne odmiany traw w nowoczesnej gospodarce pastwiskowej Roman Łyszczarz
- Lucerna – sięgać po sprawdzone odmiany Piotr J. Domański
- Znaczenie roślin motylkowatych i ich mieszanek z trawami w produkcji wysokowartościowych pasz z użytków zielonych Jerzy Barszczewski
- Wykorzystanie pastwisk w produkcji mleka o podwyższonej wartości odżywczej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- Niektóre aspekty żywienia pastwiskowego krów mlecznych Juliusz Strzetelski
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ