Strefa Drób

Hodowca Drobiu 7/2021

HD 72021

W numerze:

*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny . . . 10Rynek mięsa drobiowego – handel 2019/2020; Rynek drobiu żywego – handel 2019/2020; Rynek mięsa drobiowego – handel I-IV 2020/2021; Rynek drobiu żywego – handel I-IV 2020/2021; Rynek jaj – ceny Polska; Rynek jaj – handel 2019/2020; Rynek jaj – handel I-IV 2020/2021; Rynek jaj – ceny UE; Rynek materiałów paszowych; Hanna Szyło wspomnienie.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Niemożliwe staje się możliwe! Witold Adamkiewicz, Maciej Mroczyński
  2. Stres cieplny a uszkodzenia jelit Bartosz Korytkowski
  3. Łagodzenie stresu termicznego Oliwia Duszyńska-Stolarska
  4. Kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe Katarzyna Jankowska
  5. Wartość odżywcza mięsaróżnych gatunków drobiu Teresa Skiba
  6. Kolonizacja jelita kurzego przez mikroroganizmy środowiskowe Bartosz Korytkowski
  7. Strategie żywienia drobiu, a zrównoważony chów Oliwia Duszyńska-Stolarska
  8. Fotowoltaika w gospodarstwie rolnym - dotacje, ulgi, dofinansowania Anna Wodzińska, Robert Szulc
  9. Odchów gęsi reprodukcyjnych i jego wpływ na wyniki nieśności – część 2 Zbigniew Sztramkowski

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.