Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 5-6/2021

HTCH 5 6.2021

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rozmaitości - ceny PL, ceny UE, handel 2019/2020, handel I-III 2021, ceny pasze

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Metody uszlachetniania wysokobiałkowych surowców w przemyśle paszowym i ich ocena w żywieniu trzody chlewnej Anita Zaworska-Zakrzewska, A. Mackiewicz
  2. Zmniejszenie ilości czynników antyżywieniowych w paszach typu (pre) starter Hamlet Protein
  3. Włókno - wpływ na zdrowie i produkcyjność Wioletta Biel
  4. Glutaraldehyd - Skuteczna dezynfekcja gwarancja efektywnej walki z asf Kersia
  5. Zadbać o najsłabsze prosięta Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak
  6. Stres cieplny w sektorze loch karmiących Oliwia Duszyńska-Stolarska
  7. Podwyższona temperatura wewnątrz tuczarni Marcin Sońta, Miranda Sońta
  8. Rekuperacja powietrza powentylacyjnego w budynkach dla trzody chlewnej Przemysław Marek
  9. Obgryzanie ogonów u świń rosnących Marek Babicz, Magdalena Napieracz
  10. Szczepienia - niezbędny element Marcin Sońta, Miranda Sońta
  11. Postępy w duńskiej genetyce świń Marek Wróbel
  12. Zwalczanie choroby zakaźnej u zwierząt. Kilka porad dla hodowcy Przemysław Lech

 

Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*
Tuczniki - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 13 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.