Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6-7/2021

HB 6 72021 okl

W numerze:

*Aktualności branżowe: XXIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, pt. Aktualne problemy w zdrowiu i produkcji bydła mlecznego oraz mięsnego; Rynek mleka – ceny PL; Rynek mleka – ceny UE; Rynek mleka – handel 2019/2020; Rynek mleka – handel I-III 2021; UWM Olsztyn – oferta studiów; Rynek mięsa – ceny PL; Rynek mięsa – ceny UE; Rynek mięsa – handel 2019/2020; Rynek mięsa – handel I-III 2021; Rynek materiałów paszowych.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Pastwiskowe żywienie bydła – korzyści i wady Oliwia Duszyńska-Stolarska
  2. Jakość pasz objętościowych jako czynnik obniżający koszty produkcji mleka Józef Krzyżewski
  3. Technologia Shredlage Barbara Wróbel
  4. Deszczowanie Cezary Podsiadło
  5. Organizacja żywienia podczas upałów Agata Karpowicz
  6. Komfort pobierania paszy u krów w oborze wolnostanowiskowej Andrzej Kaczor
  7. Choroba Tyzzera mało znaną chorobą cieląt Zdzisław Gliński
  8. Od 15 kwietnia 2021 roku Euralis i Caussade razem pod nazwą Lidea Katarzyna Markowska
  9. Bezpieczne przechowywanie obornika Przemysław Marek
  10. Angus – historia i charakterystyka rasy Bartosz Szymik
  11. Warto regularnie ważyć zwierzęta i kontrolować przyrosty masy ciała Monika Kopaczel-Radziulewicz
  12. Mleko specjalnego przeznaczenia, cz. 1 Józef Krzyżewski

Materiał hodowlany*
Skup i ubój bydła*
Byki, jałówki, krowy - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 9.50 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz Katalog Firm Paszowych. Raz w roku prezent Kalendarz trójdzielny - 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.