
Hala wielosezonowa w gospodarstwie – czy jedna przestrzeń wystarczy na zbiory, sprzęt i pasze?
25-04-2025

Polskie drobiarstwo uniknęło drastycznych obostrzeń – Komisja Europejska przyjęła kompromisowy „Plan działania”
16-04-2025

System udojowy jest jak organizm człowieka – odkryj klucz do zdrowia stada i jakości mleka
06-02-2025

AGRO-PREMIERY kierunek rolnictwo 5.0 – sukces nowoczesnego rolnictwa na Międzynarodowych Targach Poznańskich
05-02-2025

Obniżenie poziomu białka ogólnego korzystnie wpływa na wzrost, dobrostan i zdrowie jelit kurcząt brojlerów
12-12-2024

Zmniejszenie zawartości białka ogólnego w diecie kur niosek może mieć pozytywny wpływ na utrzymanie wydajności, masę i jakość jaj
12-11-2024

Optymalizacja odchowu prosiąt: rola wczesnego żywienia i funkcjonalnych białek plazmy w braku stosowania farmaceutycznych poziomów ZnO
16-09-2024

Wyższe opady i temperatury zimą. Jak wpłyną w najbliższym czasie na kondycję użytków rolnych?
08-04-2024

Badania porejestrowe odmian kukurydzy – najlepsze odmiany pod względem poszczególnych cech
01-06-2023

Jaki powinien być stosunek waliny do lizyny w paszy do uzyskania optymalnych parametrów użytkowych u odsadzonych prosiąt?
20-10-2022

Izoleucyna, brakujące ogniwo w kluczowej roli aminokwasów w bezpiecznym odsadzeniu prosiąt
31-08-2022
35% naszego importu mięsa indyczego to skrzydła. Sprawdź jaki był handel indykami w 2021 r.
31-03-2022

Uboje drobiu rzeźnego w UE w I półroczu 2021 r. - sprawdź ile straciła Polska przez ptasią grypę
06-09-2021

Uboje drobiu rzeźnego w UE w I półroczu 2021 r. - sprawdź ile straciła Polska przez ptasią grypę
06-09-2021

MRiRW będzie wnioskować do KE o pomoc dla drobiarzy – deklaracje należy składać do 10 października
01-09-2021

Białko zwierzęce w paszach - TAK, ale z pełnowartościowych produktów nadających się do spożycia przez ludzi
24-08-2021
Popularne wiadomości
- Dój grupowy VMS zmienia oblicze farm na całym świecie
- Musimy produkować pasze chociaż klimat się zmienia
- Eksport mięsa drobiowego w 2024 r.
- Grypa ptaków szaleje nie tylko w Europie
- Pożądany skład gatunkowy runi na wybiegach dla kur
- Robot doglądający stado
- UPPZ kat. 3 – drobiowe produkty uboczne w ubojni, nowe życie w przemyśle paszowym
- Pryszczyca na Węgrzech – decyzja wykonawcza Komisji Europejskiej
- Preferencje muzyczne świń: muzyka w chlewni to hit czy kit?
- Ekologiczny chów świń rodzimych ras źródłem bezpiecznej wieprzowiny o interesującym profilu kwasów tłuszczowych
- OSI Group – globalny partner w produkcji żywności i rozwoju rynku wołowiny w Polsce
- Czy nowy rodzaj ściółki zrewolucjonizuje rynek drobiarski?
- Produkty fermentowane w nowoczesnym żywieniu bydła mlecznego